Favrskov: Den laveste ledighed i syv år

For anden måned i træk er ledigheden på 2,9 procent

Onsdag bød på en rigtig god statistik for Favrskov Kommune. Her kunne man nemlig konstatere, at ledigheden er den laveste i syv år.

For anden måned i træk er ledigheden i Favrskov Kommune på 2,9 procent, og det er den laveste ledighed i kommunen siden 2009.

- Vi har styrket samarbejdet mellem vores Jobcenter og de lokale virksomheder markant, og det giver gode resultater. Vi vil fortsætte med at hjælpe virksomhederne med at få kvalificeret arbejdskraft og få flere ledige i arbejde. Favrskov er samtidig en kommune, som nyder godt af at grænse op til flere store byer. Et generelt opsving får derfor hurtigt effekt, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Erling Kvist Andersen i en pressemeddelelse.

Det seneste år er ledigheden i Favrskov Kommune faldet fra 3,4 pct. til nu 2,9 procent, og den tendens ses også på landsbasis, hvor ledigheden nu ligger på 4,5 procent.

Udvalgsformanden i Favrskov Kommune pointerer, at det ikke bare er en glædelig nyhed for dem, der har fundet et job, men også for dem, der stadig står uden for arbejdsmarkedet.

- Des færre ledige, der er, jo lettere bliver det for de borgere, der traditionelt har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Så sådan et opsving betyder meget for dem, der har det allersværest, siger Erling Kvist Andersen.