Fastholder fyring af lærer

Forældre og elever er utilfredse

04:42

1 af 2

Opbakningen var ikke til at tage fejl af, da elever og forældre fra Risskov Skole tirsdag morgen mødte op foran Aarhus Rådhus i protest mod, at en lærer er blevet fyret og for at vise deres mistillid til ledelsen.

I Aarhus Kommune fastholder man beslutningen.

- Den pågældende medarbejder har begået noget, der ikke er foreneligt med ansættelsen, siger Ole Kiil Jacobsen, børn- og ungechef i Aarhus Kommune.

Han ved ikke, om det er muligt at vinde de utilfredse forældres tillid tilbage.

- Det, skal vi se, om er muligt, og hvad der skal til. Jeg har ikke svaret her, siger Ole Kiil Jacobsen.

Men på Risskov Skole mener man, at reglerne bliver fulgt for firkantet.

- Jeg synes ikke, at man kan have en skole, der lever på så stive kriterier, og som baserer sig på så firkantede regler. En skole har med mennesker at gøre, og den har med alt mulig virkelighed at gøre, og det har med alle mulige forskellige situationer, som aldrig kan sammenlignes. Man bliver nødt til at have et nuanceret tolkningsaspekt, siger Poul Nissen, der er fungerende formand for skolebestyrelsen på Risskov Skole.

Den pågældende lærer blev bortvist efter en episode tilbage i maj måned, hvor han ramte en elev fra ottende klasse med et slag på skulderen. Efter episoden valgte læreren at melde sig selv til skolens ledelse, hvorefter han blev sendt hjem.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.