Fastelavn på brandstation: Vil lokke juniorbrandfolk til

Brandfolkene i Grenaa bød i dag indenfor til fastelavnsfest både for at have det sjovt med børnene, men også med en lille skjult dagsorden

01:47

I Grenaa var flere hundrede børn og deres forældre i dag til en noget anderledes fastelavnsfest. Den foregik nemlig for første gang på den lokale brandstation, hvor katten blev slået af tønden mellem brandbiler og store slanger.

- Vi vil prøve noget nyt, og så har vi en masse gode juniorbrandfolk, som vi godt kunne bruge flere af. Frivillige kan vi også altid bruge, så det her er lidt reklame, udover at det er skideskægt, siger holdleder på stationen, Orla Carlsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Team Tvilling Aarhus fejrede fastelavn med en løbetur

Juniorbrandfolkene var således også med til at stable dagens arrangement på benene, og frivillige kræfter spiller en stor rolle på en brandstation som den i Grenaa.

- Det er vigtigt med frivillige i en by som vores. Jeg har i fire år taget rundt til børnehaver og skoler og undervist i førstehjælp og brandslukning, og det er godt, at vi også herude i Udkantsdanmark kan gøre det, siger Orla Carlsen.

Målet med dagens fastelavnsfest var så både at give alle de fremmødte en god dag, men også at fange især de mindstes interesse for faget.

01:08

I landsbyen Borum vest for Aarhus samler de udklædte børn ind til en stor byfest. 

Luk video

Og måske lykkes det at lokke den 5.klassespige, som blev kattedronning, til som nyt medlem af juniorkorpset. Hun var i hvert fald lykkelig for titlen.

- Jeg er meget glad. Det er sjældent, at jeg er blevet dronning. Det plejer aldrig at være mig, jeg plejer ikke at være god til sådan noget, sagde Alicia Esthir til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Du kan se interview med hende og Orla Carlsen øverst på siden. Her er der også klip fra fastelavnsfesten.