Farvel til oversvømmelser

Kommune klar med plan for at undgå vandmasser

02:18

1 af 2

Store dele af Aarhus-området blev sidste sommer ramt af kraftige oversvømmelser efter et skybrud.

Nu er Aarhus Kommune klar med en ny vandplan, der skal forhindre fremtidige oversvømmelser.

- Skybrud er kommet på dagsordenen, fordi vi har haft nogle ret store oversvømmelser i Danmark. I Aarhus havde vi for et år siden 500 huse, der fik så meget vandskade, at det blev meldt til skadesfirmaerne, , siger Mogens Bjørn Nielsen, afdelingsleder i Natur og Miljø ved Aarhus Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se tv-indslag: Plan mod oversvømmelser

Et af de områder, der blev særligt hårdt ramt af vandmasserne i august sidste år, var Lystrup ved Aarhus.

Her oplevede familien Odgaard Poulsen, at deres hus fik så store skader, at de ikke længere kunne bo i det.

Derfor var det en glad og lettet familie TV 2 | ØSTJYLLANDs reporter i dag mødte. De ser nu frem til, at kommunen vil tage hånd om problemet.

- Det glæder mig da meget, at de har fået fingeren ud. Det ser jeg rigtig meget frem til, at det ikke skal ske igen. Det var okay, at det skete én gang, men det skal ikke gentage sig, siger Hans Jørgen Poulsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skal være forsøgsby

For at forhindre oversvømmelser vil Aarhus Kommune ombygge regnvandsbassiner og lave diger i de grønne områder, som skal forsøge at bremse eventuelle vandmasser.

Det var blandt andet, fordi regnvandsbassinerne flød over, at skybruddet sidste år endte med at påvirke flere hundrede husstande.

Aarhus Kommunes plan skal i første omgang kun prøves af i Lystrup. Byen skal være forsøgsby for de nye tiltag, inden de føres videre ud i kommunen.

- Det vi gør, at vi nu bruger Lystrup som pilotprojekt. Vi samler erfaringerne og så ser vi sammen med Aarhus Vand, hvad vi så skal gøre andre steder. De erfaringer, vi gør her, kommer borgerne i hele kommunen til gode, siger Mogens Bjørn Nielsen, afdelingsleder i Natur og Miljø ved Aarhus Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se og hør øverst i artiklen, hvordan Hans Jørgen Poulsen og hans familie oplevede sidste års oversvømmelser.