Fartkontrol: 15 klip og seks frakendelser af kørekortet

Politiet havde travlt, da man fredag jagtede fartsyndere i det vestlige Aarhus. En enkelt bilist forsøgte at flygte fra kontrollen

Genrefoto.

Hele 26 sager endte Østjyllands Politi med, da der fredag var fartkontrol i Aarhus V. Hovedparten fik klip i kørekortet for hastighedsforseelser, mens seks personer fik frakendt kortet betinget.

Det mest foruroligende ved kontrollen var ifølge politiet, at der var flere gengangere blandt fartsynderne.

- En ung mand, der havde haft kørekort i et år og allerede havde tre verserende sager med klip i kørekortet, blev på Ringvejen målt til at køre med 124 km/t, hvor man må køre 70. Fordi det er under to år siden, at han har fået kørekortet, udløser hastighedsovertrædelsen i fredags et kørselsforbud, siger fungerende vicepolitiinspektør Jeppe James Olsen i en pressemeddelelse.

Læs også Mand fra Horsens-området kørte ind i skur og omkom

Blandt dem, der gik i fartfælden, var også en enkelt bilist, som ikke ønskede at stoppe, da han blev bedt om det.

Bilisten blev målt til at køre 106 km/t på Ringvejen, men forsøgte så at stikke af via Edwin Rahrs Vej, hvor han kørte over for rødt og mod kørselsretningen. Mødet med en kantsten endte flugtforsøget.

- Bilen punkterede, og så stak føreren og to passager af fra bilen. Føreren blev dog indhentet af en betjent. Det viste sig, at han ikke havde kørekort, og at bilen ikke var registreret, men derimod forsynet med stjålne nummerplader. Samtidig var føreren i besiddelse af en ulovlig kniv, så det kan han også se frem til en bøde for, forklarer Jeppe James Olsen.

Det var ikke kun i Aarhus V., der blev uddelt bøder i fredags. En anden bilist måtte inden for få timer af med to gange 3000 kroner og to klip i kørekortet. Først blev han standset på Ringvejen med 104 km/t og tre timer senere på Skanderborgvej med 98 km/t.

02:54

VIDEO: I Aarhus kan stærekasser være på vej i de større lyskryds. 

Luk video