Farten er høj på skoleveje

Faktisk undlader hver tredje bilist at sænke farten

Farten er alt for høj på de danske skoleveje.

Det viser en ny undersøgelse, som analysevirksomheden YouGov har gennemført for olieselskabet Q8.

Trods flere års kampagneindsats viser resultatet af den anonyme spørgeskema-undersøgelse, at en tredjedel af alle bilister ignorerer opfordringer om at sænke farten på skoleveje.

Det er især de yngre bilister, som glemmer at lette trykket på speederen.

De nye tal kommer ikke bag på vicepolitiinspektør Kristen Thomsen, der er leder af Færdselsafdelingen i Østjyllands Politi.

- Det svarer meget godt til det billede, der tegner sig, når vi gennemfører kontrolindsatser i forbindelse med skolestart. Folk ved godt, at de færdes på skoleveje og er generelt også opmærksomme på de kampagner, der kører i forbindelse med skolestart. Alligevel er der alt for mange, som ikke tager de fornødne hensyn, siger Kristian Thomsen i en pressemeddelelse.

Fartglade bilister med børn

Noget andet, undersøgelsen viser er, at 42 procent af de adspurgte 18-35 årige ikke nedsætter farten, hvis de ser skilte, som opfordrer bilisterne til at passe på de små i trafikken. Der er altså især tale om bilister, som selv har børn.

- Vi må ofte lægge øre til dødssyge forklaringer om at især de unge bilister er pressede og har travlt. Det er uden tvivl rigtigt, men det er altså ikke nogen undskyldning for at gøre skolevejene mindre sikre - og det understreger behovet for at fortsætte med kampagnerne. Trafikkulturen omkring skolerne er ikke alt for god, men uden kampagnerne tror jeg det ville se langt værre ud, siger Kristian Thomsen.