Ulstrup-tragedie: Far slog familie ihjel og tog sit eget liv

En 45-årig mand dræbte mandag sin kone og fire børn. Derefter tog han sit eget liv

Foto: Øxenholt foto

Foto: Øxenholt foto

Foto: Øxenholt foto

1 af 5

Faren slog hele sin familie ihjel. Derefter tog han livet af sig selv.

Sådan lyder meldingen fra Østjyllands Politi, efter at politiet har foretaget gerningsstedsundersøgelser og retsmedicinske undersøgelser på en adresse i Amstrup Bakker ved Ulstrup.

- Vi melder ud, at der er tale om en familietragedie, fordi der også er et hensyn at tage til de pårørende, der er meget meget kede af det, siger Anders Uhrskov, vicepolitiinspektør, Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Politiet holder fortsat tæt om femdobbelt drab i Ulstrup

I orienteringen fra Østjyllands Politi står også, at i alt fire børn og to voksne blev fundet døde mandag.  De seks personer er familiemedlemmer. To drenge på 3 og 11 år og to piger på 6 og 16 år.

De fire børn var parrets fælles børn. Moren er en 42-årig kvinde, som altså også var blandt de dræbte i huset.

Læs også Fire børn og to voksne fundet døde ved Ulstrup

Det er politiets umiddelbare vurdering, at de fire børn og moren alle er blevet dræbt af faren, en 45-årig mand. Efterfølgende tog han sit eget liv.

- Vi har ingen kommentarer til motiv eller metode, siger Anders Uhrskov, der heller ikke på nuværende tidspunkt vil sige noget om, hvor længe de seks familiemedlemmer har ligget døde i huset.

Læs også Unge i Ulstrup: Alle mine venner har det pisse elendigt

Det har tidligere været fremme, at der havde været gasudslip i huset. HMN Naturgas blev mandag tilkaldt til huset. På det tidspunkt var politi, beredskab og Falck på stedet, og politiet bad naturgasselskabet lukke for gassen til huset, hvilket de gjorde. 

- Redningsberedskabet blev sendt ud til en gasalarm, men vores undersøgelser viser, at gassen ikke har noget med dødsårsagerne at gøre, siger Anders Uhrskov.

Krisehjælp til skolebørnene
Ovenpå den tragiske sag tog Favrskov Kommune initiativ til et kriseberedskab på områdets skoler, hvor pårørende til de afdøde børn blev tilbudt krisehjælp, og det fortsætter de kommende dage.

- Der har været forskellige reaktioner fra børnene. Nogle børn har haft stærke reaktioner, andre har haft mindre stærke, siger direktør for Børn og Skole i Favrskov Kommune, Rasmus Møller, til tv2oj.dk.

00:26

Politiet har dagen igennem arbejdet intenst ved huset i Amstrup Bakker nær Ulstrup.

Luk video

En gruppe unge har i samme ombæring valgt at arrangere et stort fakkeltog til minde om familien. Det bliver holdt torsdag i næste uge.

- Alle mine venner går rundt og har det pisse elendigt. De har gået i klasse med et af børnene. Jeg kender knap nok familien, men jeg kender mine venner, og jeg vil gerne være der for dem, lyder det for arrangøren Andreas Thomsen.

Østjyllands Politi fortsætter i den kommende tid efterforskningen og de retsmedicinske undersøgelser.

Overblik: Når far og mor slår ihjel

Her følger en oversigt over nogle af de sidste par års sager, hvor forældre angiveligt er involveret i deres børns død:

- 30. oktober 2016: En 27-årig syrisk kvinde og hendes to døtre bliver fundet døde i en fryser i en lejlighed i Aabenraa. Kvindens mand, der også er far til børnene, er efterlyst internationalt og mistænkt for at have kvalt sin kone og børn.
- 15. juni 2016: En niårig pige dør efter at være blevet hårdt såret i sit hjem i Bindslev i Vendsyssel. Omstændighederne er fortsat ikke klarlagt, men pigens 27-årige mor er anholdt og sigtet for drab.
- 11. juni 2016: En halvandet år gammel dreng findes død i sin fars lejlighed i Albertslund af sin mor. Drengens far, som moren er skilt fra, er mistænkt for at have dræbt drengen. Faderen blev samme dag fundet død efter at være blevet ramt af et tog.
- 24. februar 2016: En 69-årig mand og en 25-årig kvinde blev fundet livløse på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte, hvor manden ifølge Nordsjællands Politi tog livet af sin datter og efterfølgende sig selv.
- 1. januar 2016: En 38-årig kvinde sprang ud fra 6. sal i en bygning på Rigshospitalet med sin fire måneder gamle søn i favnen. De omkom begge.
- 10. december 2015: En fireårig dreng findes død i en lejlighed i Aarhus. Moren indrømmer at have kvalt sønnen med en pude og forklarer sin ugerning med, at hun ikke længere kunne overskue, "hvordan han skulle få et godt liv".
- 15. oktober 2015: En 36-årig kvinde springer med sin knap toårige datter i favnen ud fra en lejlighed på tredje sal i Høje-Taastrup. Hverken mor eller datter overlever springet.

Kilde: Ritzau