Far og datter kører løb med slædehunde

Mød Jan og Linea Pedersen, som deltager i danmarksmesterskabet

04:01

1 af 2

I sidste weekend vrimlede det med hunde af racerne malamute, grønlandsk slædehund, samojede og siberian huskey i en skov vest for Silkeborg.

Her afholdt Dansk Polarhunde Klub sin fjerde afdeling af danmarksmesterserien Olivers Petfood Cuppen i Gludsted Plantage i Hjøllund. Tredje runde blev nemlig aflyst i begyndelsen af januar på grund af for megen sne, men nu kunne hundene endelig slå sig løs i konkurrence øjemed.

Det betød også, at Linea Pedersen og hendes far Jan Pedersen igen fik mulighed for at komme i aktion.

Linea Pedersen kører i velo-klassen, hvor det foregår på cykel. En seks kilometer lang rute med to hunde foran. Hendes far derimod er i B2-klassen, hvor transportmidlet er en trehjulet vogn.

Slædehunde-DM aflyst: På grund af sne

Tæt kamp om førstepladsen Inden løbet i Gludsted Plantage lå Linea Pedersen på en andenplads i sin klasse, som håbede på, at kunne beholde og måske endda forbedre, hvis alting makkede ret.

- Jeg kan selv styre rattet, og så er det med at få dem (hundene, red) til at dreje. Når vi først er på sporet, så kan de ikke dreje ind i skoven, fortæller Linea Pedersen om måden, hun styrer hundene på.

Familien har i alt 12 slædehunde af racen siberian huskey. To af dem hedder Hancock og Harboe og er de hunde, som den unge kører skulle sætte sin lid til.

Det er dog ikke kun hundene, der skal være i topform. Slædehundeløb på cykel, som Linea Pedersen kører, kræver også gode ben og generel god kondition:

- Det kan godt være, hun har de bedste hunde, men han har bedre ben. Han cykler til daglig, siger Jan Pedersen om Lineas konkurrent, Kurt Olesen, som har førstepladsen i klassen.

Undervejs stod Jan Pedersen klar til at heppe på sin datter og tage tid. Du kan se, hvordan det så ud i videoen øverst i artiklen, hvor du kan møde dem begge to og se, hvordan det gik Linea Pedersen.

Videoklippet er et udsnit fra programmet "Livet + det løse", som sendes torsdag aften fra kl. 19.50 på TV 2 | ØSTJYLLAND.