Får kritik i sag om Novopan

Statsforvaltningen udtaler kritik af kommune

Statsforvaltningen har overfor Syddjurs Kommune netop udtalt, at Kommunen på flere punkter fortsat forsømmer den miljøtilsynspligt, som den har overfor virksomheden Novopan Træindustri A/S i Pindstrup. Det oplyser Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Statsforvaltningens afgørelse kommer på baggrund af den seneste redegørelse, som Syddjurs Kommune har udarbejdet til tilsynsmyndigheden.

- Jeg tager naturligvis Statsforvaltningens udtalelse til efterretning, men et løbende miljøtilsyn for en virksomhed som Novopan er en meget kompleks opgave, hvor miljøtilsynets faglige tilgang skal ses i sammenhæng med virksomhedens fortsatte drift og udvikling. Vi er meget opmærksomme på kommunens forpligtelser over Novopan Træindustri A/S. Der er en god og konstruktiv dialog mellem kommune og virksomhed om at få løst miljøproblemet. Jeg vil nu anmode forvaltningen om en nærmere redegørelse til Byrådet efter sommerferien således at byrådet kan få et samlet overblik over sagen og få løst de sidste problemer, siger Claus Wistoft (V), Der er borgmester i Syddjurs Kommune.

Novopan beskæftiger 210 medarbejdere og producerer spånplader af genbrugstræ og tømmer, og virksomheden har tidligere fået kritik på grund af støvforurening.

På baggrund af naboklager rejste Statsforvaltningen i 2012 en tilsynssag overfor byrådet, hvor der blev udtalt kritik af flere forhold.