Får kritik efter dødsulykke

Kommune kritiseres efter trafikulykke ved Fårup

01:36

1 af 2

Trafikulykken i fredags, hvor to mennesker omkom ved Fårup, får nu de lokale borgere til at kritisere Randers Kommune for ikke at salte vejene i de små byer i udkanten af kommunen.

Mange i Fårup mener, at glatføreulykken kunne have været undgået, hvis kommunen havde saltet vejen.

I den lokale Spar-butik er medfølelse blandet med vrede.

- Mange kunder udtaler, at der ikke bliver saltet ordenligt på vejene herude, og nogle siger, at hvis der var blevet saltet, så var det ikke sikkert, at den ulykke var sket, siger Jes H. Drachmann, der er butiksassistent i Spar i Fårup.

Postbuddet er også enig i, at der mangler salt på vejene i yderkanten af Randers Kommune.

- Det er blevet sådan en stor kommune, og så er det som om, at de har glemt ydreområderne. De salter i Randers, men herude er der skøjteglat, siger Andoris Nielsen, der er postbud i Fårup.

Se: Mor og søn dræbt i ulykke

Randers Kommune erkender, at der ikke var saltet på ulykkesstedet fredag morgen.

- Det er korrekt, at der ikke var saltet på strækningen. Det, der er problemet ved det vejr, der har været det seneste stykke tid, er, at det har været så ustadigt. Man kunne selvfølgelig godt have forslået en præventiv saltning, men natten til fredag var der flere kraftige byger. Så havde man saltet præventivt torsdag aften, så ville det højest sandsynligt have været skyllet væk, siger Frank Nørgaard (DF), der er formand for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Du kan se mere om den manglende saltning af vejene i indslaget øverst på siden.