Får han sin egen vej?

Vil hylde Randers-kunstner på 100-årsdagen

Et af Randers' kendte bysbørn bliver muligvis hædret ved at få en vej opkaldt efter sig.

Står det til Randers Kommune, skal en del af Ridehusvej nær musik- og teaterhuset Værket opkaldes efter kunstneren Sven Dalsgaard.

Sven Dalsgaard blev født i 1914 i Randers-forstaden Vorup. Han debuterede allerede som kunstner i slutningen 1920'erne og fortsatte sin produktion af billedkunst helt frem til 1998. Han døde som 84-årig i 1999.

I 1952 lagde han sig ud med en stor del af den lokale befolkning, da han i forbindelse med byens jubilæumsfest lancerede skulpturen "Pigen i Gudenåen" nær Randersbro. Skulpturen var udskældt fra starten og blev udsat for hærværk, inden den til sidst blev fjernet.

Episoden berørte efter sigende den forholdsvis unge kunstner dybt.

Senere fik han dog genoprettet forholdet til sin hjemby. Randers Kunstmuseum har hundredevis af Sven Dalsgaard-værker, ligesom Værket har en café, der er navngivet efter den nu afdøde lokale kunstner.

På et møde på onsdag i denne uge skal politikerne i miljø- og teknikudvalget tage stilling til, om en del af Ridehusvej skal omdøbes til Sven Dalsgaards Vej i forbindelse med kunstnerens 100-årsdag.

I forvejen har politikerne godkendt, at et område foran Værket skifter navn til Sven Dalsgaards Plads. På pladsen står et af Sven Dalsgaards mere kendte værker, skulpturen Nøglen.