Får afløb for frustrationerne

Almindelige borgere med i nyt teaterstykke

02:12

1 af 2

I dag, fredag, har Aarhus Teater premiere på en ny forestilling, der er inspireret af Franz Kafkas roman Processen. Det er helt almindelige borgere, der står på scenen og optræder med historier fra deres egne liv, hvor de har stået magtesløse overfor bureaukratiet.

I Franz Kafkas roman fra 1914 bliver Josef K. anklaget uden at vide hvorfor, og den historie inspirerede Anne Zacho Søgaard, der er instruktør på Processen.

Hun har valgt ti helt almindelige borgere til rollerne i stykket på Borgerscenen i Aarhus. De optræder med hver deres historie om magtesløshed.

En er blevet arresteret og tilbageholdt i forbindelse med en demonstration, en anden har mærket det korrupte styre i Iran på egen krop, mens Kirsten Nørgaard-Pedersen blev fyret uden at vide hvorfor.

For hende er rollen i stykket en kærkommen ventil.

- Det har været en gave for mig, at det kom på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg tænkte: Hvad skal der nu ske, efter jeg har arbejdet 12 år som jobkonsulent, og så er blevet blacklistet i den kommune, jeg har arbejdet i, siger Kirsten Nørgaard-Pedersen, der er medvirkende i Processen.

Du kan se mere om teaterstykket i indslaget øverst på siden, hvor du blandt andet kan høre om instruktørens tanker på forestillingen.