Får Aarhus sit højhus?

Kommunen er gået i tænkeboks om Lighthouse på havnen

Planen om et 142 meter højt tårn på Lighthouse-grunden på havnen i Aarhus er fortsat sat i bero.

Det var egentlig Havneinvest A/S, der havde købs- og byggeoption på grunden, men den vil de ikke udnytte. Derfor har projektet i flere måneder ligget hos Aarhus Kommune, som nu arbejder på at finde ud af, hvad der skal ske med den tomme byggegrund på spidsen af havnen.

- Projektet er tilbage hos Aarhus Kommune, hvor vi har kørt det til serviceeftersyn. Vi skal se, hvad der nu skal dernede, og hvem der kan være interesseret i det. Vi skal vurdere, om den samme plan skal fortsætte, eller om der skal ske justeringer i projektet. Så derfor skal vi snakke med mulige interesserede og analysere udbudsmaterialet, siger Lotte Pape, der er stabschef i Arealudvikling i Aarhus Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dermed er det ikke sikkert, at Aarhus får et stort højhus på de bynære havnearealer, som sit nye varemærke, men højhuset er heller ikke droppet helt.

- Det er ikke lagt ned. Det er uafklaret hvad og hvornår, der sker noget. Nu tænker vi os om i Kommunen, og så melder vi noget ud, siger Lotte Pape.

Dele af Lighthouse-konstellationen er allerede bygget, men selve arbejdet med højhuset er ikke gået i gang, og det er altså usikkert, om der overhovedet kommer til at ligge et højhus på grunden, som nu står tom.

- Lige nu er grunden udlånt til nogle overfladeparkeringspladser til beboere, men hvis den kommer til at ligge hen i noget tid, så kan vi bruge den til sjove og midlertidige aktiviteter, siger Lotte Pape.

Dermed må byggeinteresserede aarhusianere væbne sig med tålmodighed og vente på, hvad Kommunen finder ud af med grunden.