Får 5,5 mio. fra A.P. Møller

Skanderborg og Norddjurs Kommune har netop fået 5,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden til nyt projekt

Arkivfoto

I Skanderborg og Norddjurs Kommune arbejder folkeskolerne for at skabe øget læring og trivsel for alle skolernes børn uanset social baggrund.

Det arbejde får nu støtte fra A.P. Møllers folkeskoledonation, der har imødekommet de to kommuners fælles ansøgning med en bevilling på 5,5 millioner kroner til et nyt kompetenceudviklingsprojekt.

Skoler arbejder sammen

De to kommuner har arbejdet sammen om projektet Synlig Læring i folkeskolereformens første år.

Projektet giver alle lærere, pædagoger og ledere forskningsbaseret viden om, hvordan man skaber optimale muligheder for børns læring og trivsel.

Det nye udviklingsprojekt er en forlængelse af projektet Synlig Læring.

- Indtil nu har vi især fokuseret på at løfte elevernes læring og trivsel ved at gøre dem i stand til at forstå og relatere sig til skolens overordnede dagsorden om læring, siger chefkonsulent fra Skanderborg Kommune Torben Steen i en pressemeddelelse.

Lærernes rolle er vigtig

Men forskning viser, at en række elementer som blandt andet lærertydelighed er særligt effektivt i forhold til at skabe læring, trivsel og inklusion for børnene.

- Ved at udvikle vores medarbejderes og lederes kompetencer inden for disse områder forventer vi, at projektet både vil øge andelen af elever, som er inkluderet i almenskolen, og skabe øget læring og trivsel hos alle børn, fortsætter Torben Steen.

Projektet strækker sig fra 1. august 2015 til 31. december 2017.