Fans siger nej tak til fusioner: Det må være værtshussnak!

Fans af de fire østjyske fodboldklubber ønsker ikke at fusionere med nogen som helst

02:29

Det er være en frygtelig tanke for de fleste fodboldfans, hvis der begynder at florere rygter om, at deres klub skal fusionere med rivalen.

Denne frygt blev debatteret i tirsdagens udgave af Fodbold med Horup, hvor de fire østjyske Superliga-klubber hver havde en fan i studiet.

Læs også Halv pris for østjyske fans til udekampe i grundspillet

Tommy Simmenæs er AC Horsens-fan, og han var da heller ikke ligefrem begejstret, da vært Nick Horup spørger om ikke rivalerne AC Horsens og Vejle Boldklub skal slås sammen. 

- Det tror jeg ikke, du skal regne med, nej. Vi skal ikke ned og spille i Hakkebakkeskoven, lyder det drillende fra Tommy Simmenæs, der dermed gør grin med Nørreskoven, hvor Vejle spiller sine hjemmekampe.

Ved en fusion risikerer man, at én af de oprindelige klubber - og ikke mindst deres fans - løber med sorteper.

- Fodbold er jo i høj grad også følelser, og jeg tror at man i dag kan finde folk i Ikast, som aldrig har sat deres ben ude på Heden, siger Silkeborg IF-fan Lis Winnie Hansen og henviser altså til fusionen mellem Herning Fremad og Ikast FS, der i 1999 blev til FC Midtjylland. 

Læs også Sæt kryds i kalenderen: Nu er der sat tidspunkt på superligakampe

Nogle rygter er lidt vildere end andre. Ét af disse er, at Randers FC og AGF skulle fusionere.

- Dem, der har snakket om det, det må have været på et værtshus, siger Daniel Svane, der er Randers FC-fan, inden han fortsætter.

- Vi er jo bygget på én fusion allerede, og det var en hård fødsel dengang, så jeg tror at skulle igennem en fusion mere, det vil være for meget - og så slet ikke med Jacob Nielsen, siger Daniel Svane.

- Jeg tror også, at de to hold vil miste flere fans, end de vil få ud af det, lyder det fra AGF-fan Henrik Rothenbücher.

Se hele afsnittet af Fodbold med Horup herunder: