Fanget på kontanthjælp

Stinne Pedersen har ventet i syv år på afklaring

02:28

05:09

1 af 3

Stinne Pedersen har været fanget på kontanthjælp i syv år, mens hun har ventet på Norddjurs Kommunes beslutning om, hvorvidt hun kan komme i fleksjob, eller om hun skal på førtidspension.

For syv år siden, var Stinne Pedersen ude for en rideulykke, hvor hun fik tre brud på ryksøjlen. Lige siden har hun kæmpet for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

- Man føler et eller andet sted ikke, at man kan slå til. Meningen er, at man skal ud og arbejde, og det har jeg altid ytret ønske om. Jeg kan bare ikke holde til at arbejde 37 timer om ugen, men jeg vil gene ud at arbejde det, jeg overhovedet kan, siger Stinne Pedersen.

Hun ønsker at komme ud i fleksjob, så hun igen kan få et liv med kollegaer og udfordringer væk fra hjemmet i Hallendrup.

- Det, har jeg ytret lige fra dag et af, er, at det var det, jeg gerne ville. Og jeg har hele tiden sagt, at jeg gerne ville ud og arbejde det, som jeg kan, og jeg har gjort alt det, som Kommunen har bedt mig om, siger Stinne Pedersen.

Se: Fastholdes på kontanthjælp

Og det er ikke acceptabelt, at hun nu i syv år har gået og ventet, siger byrådsmedlem i Norddjurs Kommune.

- Selvfølgelig er det ikke i orden, og det er et kæmpe ressourcespild. Hun har gået i syv år, hvor hun gerne har villet tilbage til arbejdsmarkedet, men det får hun ikke lov til. Hun bliver fastlåst på kontanthjælp, og hun får det værre, og hun bliver mere syg af det, siger Ulf Harbo, der byrådsmedlem i Norddjurs Kommune for Enhedslisten.

Og det har taget hårdt på Stinne Pedersen at gå hjemme og lave ingenting. For to år siden fik hun konstateret angst og depression.

-Det er forfærdeligt, og det er også derfor, at jeg har været tæt på at kaste håndklædet i ringen og sige, at jeg ikke kan mere. Mit ønske er ikke at gå hjemme og være deprimeret. Mit ønske er at komme ud og møde andre mennesker. Meningen med livet er også at kunne forsørge sig selv bare en lille smule, det er ikke at nasse på systemet, siger Stinne Pedersen.

Du kan se mere om Stinne Pedersens kamp i indslaget over artiklen, hvor Jan Petersen (S), bormester i Norddjurs Kommune er inviteret i studiet til en snak om problemet.