Famler i blinde op til valget

Lydavis til blinde borgere er sparet væk

01:37

1 af 2

For nogle kan det være svært at vælge, hvor krydset skal sættes til kommunalvalget den 19. november, men hvis man er blind er det umuligt bare at finde informationer om valget.

Det har pensionist Jørgen Svendsen fra Skejby erfaret. Han modtog ellers en mail fra Aarhus Kommune, der fortalte, at han havde mulighed for kørsel til et valgsted. I mailen stod der, at Jørgen Svendsen kunne læse mere om tilbuddet i lydavisen.

Hvad Aarhus Kommune havde glemt, var, at lydavisen er blevet sparet væk. Det valgte kommunen at gøre pr. 1. januar 2013.

- Det er jo den eneste måde, hvor vi kan finde rundt i, hvad der sker i byen, siger Jørgen Svendsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vil forsøge at løse problem

Før lydavisen blev nedlagt kunne kommunen indrykke annoncer og oplyse de blinde borgere om for eksempel kulturelle tilbud.

Lydavisen modtog borgere som Jørgen Svendsen så én gang om ugen og kunne på den måde orientere sig.

TV 2 | ØSTJYLLAND har i dag talt med Aage Rais-Nordentoft (S), som er medlem af Kulturudvalget i Aarhus Kommune. Han kan godt se, at der er opstået et kommunikationsproblem, som han nu vil forsøge at løse:

- Jeg synes, det er godt, at det nu bliver påpeget, at det er nærmest umuligt for blinde at finde ud af, hvad der sker kulturelt i Aarhus, siger Aage Rais-Nordentoft (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus Kommune sparer 270.000 kroner om året ved at have nedlagt lydavisen.