Familier spiste larver og græshopper til frokost: - Det er fremtiden

Lørdag var flere familier mødt op for at både fange og smage på fremtidens ingrediens, insekter

02:08

Skal man tro på eksperterne, så er insekter nøglen til at mennesker kan overleve på jorden. I dag blev dagens frokost så fanget i en skovbund i Aarhus

Friturestegte græshopper, wok-ret med larver og rå regnorme. Der blev smagt på lidt af hvert, da Smag på Aarhus arrangerede insektjagt med efterfølgende frokost. I alt 30 modige børn og voksne var mødt op i Havreballe Skov for fange og smage på de uvante ingredienser.

Men hvis man skal tro eksperterne, så skal vi nok vænne os til de kriblende fødevarer i fremtiden.

- Hvis vi skal vedblive at blive flere mennesker på denne jord, og hvis vi skal blive ved med at have mad nok, så går det ikke, at vi har de samme madvaner, siger Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum

Det er sundt for både mennesker og miljøet at spise insekter.

- Det tager 15-20 gange så mange ressourcer at lave et kilogram oksekød, som det tager at lave et kilogram insekter. Så derfor er det langt mere bæredygtigt. Og det er det, vi gerne vil sætte fokus på, siger Lars Brøndum. 

Læs også Softice med larver: Regnskov har insekter på menuen

En af dem, der havde taget børnene med til den lidt usædvanlige frokost, var Rune Kristiansen, der selv er biolog.

- Jeg har nogen rigtig modige drenge, som bestemt ikke er bange for at prøve noget nyt. Nu gør vi det til noget spændende, det er måde, at få det ind under huden. Det er lidt fremmed for os at skulle i gang med at spise insekter. Men det er fremtiden. Det er jeg helt overbevist om, siger Rune Kristiansen.

Hvis man ikke har tid til en skovtur til hverdag, så findes allerede flere butikker, der sælger insekter til madlavning. Men regnorme er dog ikke på hylderne.

Se børnene smage på både rå og friturestegte regnorme i indslaget herover