Familier i klemme

Seks familier har millioner af kroner til gode hos Randers Kommune, efter at de er blevet flyttet

Seks familier fra den sydlige del af Randers Kommune venter på at få et større millionbeløb, som kommunen holder tilbage i forbindelse med en ekspropriation af de seks familiers ejendomme for to og et halvt år siden. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Både taksationskommissionen og overtaksationskommissionen har bestemt, at familierne bør have 41 millioner kroner mod de knap 27 millioner kroner, som kommunen har tilbudt og udbetalt.

Randers Kommune vil imidlertid ikke slippe de sidste 14 millioner kroner, fordi man stadig overvejer at køre sagen videre til landsretten. Men det er urimeligt og uanstændigt, lyder det fra landboorganisationer og politikere.

Konsulent Ejvind Jørgensen fra den regionale landboorganisation LMO peger på, at familierne ikke alene er blevet tvangsforflyttet, men også tvunget til at låne penge for at komme videre i deres liv.

Flere politikere er fortørnede over kommunens opførsel og vil nu endnu engang kigge kritisk på lovgivningen.

- Det er jo forfærdeligt for disse familier. Først skal de eksproprieres og siden gennem retssager uden at få deres penge. Det er uacceptabelt og utroligt, at kommunen ikke har mere moral, siger Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo.

I Randers Kommune afviser juridisk konsulent Henning Christensen kritikken.

- Taksationskommissionen og overtaksationskommissionen har været utroligt langsomme i deres sagsbehandling, og så længe byrådet ikke har besluttet, om man vil køre sagen videre, behøver vi ikke udbetale resten af beløbet, siger han. Den udlægning afviser familiernes jurist, Kitte Borup, som siger, at kommunen overtræder gældende praksis.