Familier anker dom

Forsinker nedrivning af boligblokke i Gellerup yderligere

03:52

1 af 2

To af de tre familier, der ved Retten i Aarhus blev dømt til at skulle fraflytte boligblokkene i Gellerupparken, har valgt at anke dommen, fortæller Brabrand Boligforening til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Brabrand Boligforening har gennem længere tid kæmpet for at få de sidste tre familier til at fraflytte de boligblokke, der skal rives ned i forbindelse med Helhedsplanen for Gellerup. Helhedsplanen koster 1 milliard kroner, og den skal blandt andet skal skabe mere tryghed i området.

Familierne blev for to uger siden dømt ved Retten i Aarhus til at anerkende, at opsigelsen er berettiget og dermed til at fraflytte lejlighederne senest 1. august 2014.

Men nu har to af familierne valgt at anke dommen til Vestre Landsret, hvilket vil forsinke nedrivningen af de tre boligblokke yderligere.

- Det betyder, at der ikke længere er et retskrav om, at de skal flytte inden den 1. august, som Retten i Aarhus have slået fast, siger Keld Laursen, der er direktør for Brabrand Boligforening.

En enkelt af de tre boligblokke er tømt for lejere, mens der på nuværende tidspunkt bor én familie i den ene blok og to familier i den anden. Det er en familie fra hver af de beboede blokke, der har valgt at anke dommen.

- Det her betyder, at vi kommer til at udskyde processen med at rive blokkene ned, indtil Landsretten har afgjort sagen, og der kan der vel gå seks til ni måneder, før det sker. Jeg ved ikke, om der er mulighed for, at det kan ske hurtigere, men det håber jeg, siger Keld Laursen.

Han ærgrer sig meget over situationen og synes, at det er synd for de andre beboere i Gellerupparken.

- Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt for de mange beboere i området, at de skal have de tomme blokke stående. Vi har set brand og hærværk i dem tidligere, og de bidrager ikke med tryghed i området, hvilket er det, som der er behov for. Det har også en økonomisk konsekvens, men jeg synes først og fremmest, at det er ærgerligt for beboerne i området, siger Keld Laursen.

Han mener, at det er meget usympatisk af de to familier.

- Selvom vi ikke var forpligtet til det, så har vi tilbudt at finde nye lejemål og hjælpe med flytningen, men de har fastholdt, at de ville have et økonomisk krav for at flytte og ikke anke sagen. Det er meget usympatisk. Det nærmer sig et forsøg på at presse penge ud af en ulykkelig situation, siger Keld Laursen.

Se et længere interview med direktør for Brabrand Boligforening Keld Laursen øverst på siden.