Familie genforenet

Dement kvinde var forsvundet i et døgn

02:26

1 af 2

I dag fik Jørgen Ulrik Pedersen den bedst tænkelige besked: Hans kone Jytte Vinther Pedersen var blevet fundet.

Jytte Vinther Pedersen er dement og forsvandt i går eftermiddag fra lokalcentret Thorsgården i Åbyhøj.

Her skulle hun tilbringe et par uger for at aflaste sin mand - men bare få timer efter sin ankomst, forsvandt hun fra centret.

Det er langt fra første gang, at Jytte Vinther Pedersen er forsvundet. Det er sket tre gange før. Denne gang havde hun bare ikke en GPS på sig, da meningen var, at hun skulle have en ny GPS på lokalcentret.

Se: Dement kvinde fundet

Med hjælp fra en tilfældig borger blev Jytte Vinther Pedersen i dag fundet i det nordlige Aarhus og kort tid efter genforenet med sin familie:

- Uha, det var dejligt. Jeg kan næsten ikke beskrive det. Det er helt fantastisk, når man tænker på, hvor koldt det har været i nat. Bidende koldt. At hun så stadigvæk..., siger Jørgen Ulrik Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Siden onsdag eftermiddag har Jytte Vinther Pedersen angiveligt vandret rundt udenfor i den bidende kulde. Næsten et døgn har hun vandret, og det fik flere venner til at tilbyde deres hjælp med at finde hende:

Se: Dement kvinde forsvundet

- Jeg er meget taknemlig for, at de har stillet sig til rådighed. Det gjorde de også sidste gang, hun smuttede, siger Jørgen Ulrik Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se familiens genforening med deres mor, svigermor og kone i videoen øverst i artiklen, hvor du også kan høre Jørgen Ulrik Pedersens reaktion på at have sin kone hjemme igen.