Faldt 14 meter ned fra stillads

Frikender firma trods alvorlig faldulykke

Genrefoto.

Arbejdstilsynet har frikendt stilladsfirmaet Mars A/S for ansvar efter en voldsom faldulykke, selv om arbejdsmiljøloven er overtrådt. Det skriver Fagbladet 3F.

I oktober 2009 styrtede 27-årige Flemming Ringtved ned fra 14 meters højde fra et stillads på en byggeplads i Aarhus. Han var i lære og havde ikke fået den lovpligtige stilladsuddannelse, der kræves ved opstilling og nedtagning af stillads over tre meters højde. Han overlevede mirakuløst, men er i dag på førtidspension.

Centerchef på Arbejdstilsynets Tilsynscenter Nord Charlotte Martin pointerer, at der er givet modsatrettede oplysninger om, hvorvidt Flemming Ringtved havde fået at vide, at han ikke måtte arbejde på stilladset uden stilladsuddannelse.

- Det er Arbejdstilsynets vurdering, at disse oplysninger ikke har betydning for den strafferetlige vurdering, da der ikke er bevis for, at den manglende stilladsuddannelse var årsag til ulykken. Vi har derfor vurderet, at der ikke er grundlag for at indstille til anklagemyndigheden, at der bliver rejst tiltale mod Mars A/S, siger Charlotte Martin.

Indehaver af Mars A/S Klaus Bjerregaard henviser til afgørelsen og afviser ethvert ansvar.

Arbejdstilsynet oplyser, at Flemming Ringtveds ulykke er blandt de godt 300 alvorlige ulykker, som Arbejdstilsynet nu genvurderer.