Fakkeltog i Ulstrup: Vi har valgt Puff, fordi der var børn involveret

- Jeg er fuldstændig overrasket over, hvor mange der har tilbudt at hjælpe. Det er helt vildt positivt

Seks personer mistede livet i Ulstrup i sidste uge, hvor en familiefar tog livet af sine fire børn og sin kone. Efterfølgende tog den 45-årige mand livet af sig selv.

I aften klokken 19.30 samles borgerne i den lille by til fakkeltog for at mindes familien.

Det er en række lokale teenagere, der har taget initiativ til at mødes, og de unge melder alt klar til fakkeltoget på trods af, at de har haft en travl uge med sorgbearbejdning og planlægning. De har fået tilladelse fra politiet og fundet en rute.

- Det er svært at sige, hvor mange der kommer. Jeg har hørt, at der kommer folk fra Aarhus, Aalborg og Kjellerup. Jeg vil skyde på, at der kommer 1000 mennesker, men vi ved det ikke helt præcist, siger Andreas Thomsen til tv2oj.dk.

Han er 17 år, bor i Ulstrup og en af initiativtagerne til fakkeltoget.

Klokken 19.30 er der mødetid på parkeringspladsen foran Ulstrup Skole. Her byder Anderas Thomsen velkommen og faklerne bliver tændt. Blandt andet har de skaffet 750 fakler til arrangementet. De har også valgt, hvilken sang der skal synges i aften.

- Det bliver sangen 'Puff' på dansk. Den har vi valgt, fordi der er fire børn involveret. Vi valgte den sang, fordi det er en sang, vi alle sammen har haft i skolen. Den handler om, at man finder et andet sted, siger Andreas Thomsen.

Initiativtagerne har mødt stor opbakning fra lokalsamfundet. 

- Jeg har valgt at gøre det, fordi jeg kunne se, at mine venner har det dårligt. Fakkeltoget handler om at samle hele byen op igen. Det er et stort fællesskab. Jeg er fuldstændig overrasket over, hvor mange der har tilbudt at hjælpe. Det er helt vildt positivt. Og det viser at vi står sammen i Ulstrup, siger Andreas Thomsen.

VIDEO: Her kan du se et interview med Andreas Thomsen, der er en af initiativ-tagerne til fakkeltoget i Ulstrup i aften.

Når alle fakler er tændt, vil fakkeltoget klokken 20.00 begynde vandringen ad Hovedgaden mod Amstrup Bakker og familiens hus, hvor alle samles på legepladsen overfor.

Puff den magiske drage

 

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen overvejer "kraftigt" at skærpe restriktioner

Endnu en ulykke i krydset ved Ringvejen og Edwin Rarhsvej

Formodet flugtbilist anholdt

jul juletræ

Danskerne vil fejre jul som normalt trods coronavirus

politibil20181215-024410-L-1920x1281we

Fest i klub blev opdaget: Gæster flygtede fra politiet

larsIMG_0253

play Det skal være slut med buræg, mener minister: Ægproducent kalder det populisme

corona

Sundhedsordførere indkaldt til orientering søndag - partier vil sende elever hjem