Fakkeltog hjalp folk fra Låsby videre efter forældredrab

- Vi var i chok. At de skulle omkomme på så tragisk vis, var uden for vores fatteevne

02:13

I aften klokken 19.30 samles beboerne i Ulstrup for at mindes den familie på seks, der i sidste uge mistede livet.

I et helt almindeligt parcelhuskvarter slog en 45-årig mand og far sine fire børn og sin kone ihjel. Derefter tog han sit eget liv. Klokken 20.00 går Ulstrups borgere gennem byen med tændte fakler.

I sommer var det borgerne i Låsby, der gik i fakkeltog. Anledningen var, at politiet den 12. juli sigtede en krigsveteran for drabet på sine forældre, Kirsten og Jørgen Kragh.

Læs også Ulstrup-tragedie: Far slog familie ihjel og tog sit eget liv

Det skete efter at politiet fandt ligene af ægteparret i bagagerummet på den bil, den voksne søn kørte rundt i, da han blev anholdt.

- Vi var i chok. At de skulle omkomme på så tragisk vis, var uden for vores fatteevne, siger Peter Lundberg, ven af familien, Låsby.

Kort tid efter arrangerede lokalsamfundet et fakkeltog.

- Det var godt at se, at der lynhurtigt kom opbakning i forhold til familien og i forhold til den tragiske hændelse, siger Kjeld Jensen, formand, borgerforeningen, Låsby

Læs også Fakkeltog i Ulstrup: Vi har valgt Puff, fordi der var børn involveret

- Det har hjulpet os allesammen videre. Og efterfølgende er det vigtigt, at man tager hånd om de efterladte personer og sørger for at give dem et klap på skulderen eller et smil. Så får man brudt den is, der er. Så man ikke tabuiserer den tragiske hændelse, og som de efterladte er livsmærkede af, siger Peter Lundberg.

Han kan kun se fordele ved at byen i samlet flok har fjernet tabuer ved at sætte ord på den voldsomme episode.

- Det har givet en større form for sammenhold, siger Kjeld Jensen.

Øverst i artiklen kan du se hele indslaget om, hvordan borgerne i Låsby blev hjulpet videre efter en tragisk hændelse i sommer. Blandt andet ved at arrangere et fakkeltog.