Fagforening: Vi spærrer vejen

Forventer op mod 100 til blokade

Fronterne er trukket op i blokaden på Nørbæk Efterskole.

Indenfor er universitetsstuderende godt i gang med en emneuge om medier for skolens elever. Udenfor står lærernes fagforening og demonstrerer og blokerer mod det, de kalder for skruebrækkeri og lockoutramt arbejde.

- Vi vil spærre vejen, hvis "det nye hold" skal ud eller ind. Vi ved, de bor på skolen, så ind skal de nok ikke, men når de skal hjem i dag vil vi tage en alvorlig snak med dem. Vi vil intet tidspunkt blive fysiske, så når de beder om at komme igennem, vil vi selvfølgelig træde til side, siger talsmand for Frie Skolers Lærerforening, Thomas Münchow.

Ved blokaden vil ingen af skolens lærere være deltagere. Deres fagforening har bedt dem om at blive væk og lade de øvrige medlemmer tage tørnen foran skolen. Fagforeningen forventer op mod 100 deltagere til dagens blokade.

Formodning om aflønning

Lærernes fagforening er fortørnede over, at efterskolen har bedt en gruppe universitetsstuderende om at fylde de lockoutramte elevers plan ud med en tema-uge om medier.

- Vi kan ikke forstå, at skolen ansætter "et nyt hold", og vi har en formodning om, at der også er tale om aflønning, men vi ved det ikke med sikkerhed. Men en tema-uge om medier er normalt et stykke undervisningsarbejde begået af lærere på nær sagt en hvilken som helst efterskole. Nu foregår det bare udenom lærernes overenskomst, og det er selvfølgelig ikke i orden, siger Thomas Müchow.

Skolens forstander Søren Pedersen siger på skolens hjemmeside, at han selvfølgelig havde undersøgt sagen forinden, og at han af Moderniseringsstyrelsen havde fået tilsagn om, at emneugen ikke er skruebrækkeri.

Blokaden er landets første i forbindelse med lærernes lockout.