Fagbevægelse i utraditionel demonstration: Røde faner vajede foran bygherre

Fagbevægelsen tog i dag utraditionelle midler i brug for at bekæmpe social dumping

01:05

Fagbevægelsen demonstrerede tirsdag mod social dumping i Aarhus. Byggefagenes Samvirke har længe forsøgt at få et lokalt byggefirma til at tegne overenskomst med virksomhedens polske ansatte.

Men det var en noget utraditionel demonstration, der tirsdag fandt sted. De røde faner vajede nemlig foran bygherrens bopæl, altså køberen i stedet for det firma, som udfører opgaven. 

Læs også Demonstration prægede anderledes byrådsmøde i Randers Kommune

- Lige i dette tilfælde har vi taget det skridt, at vi er taget ud til bygherrens bopæl for at demonstrere. Det er ikke noget, vi normalt gør men i det her tilfælde er det sådan, at bygherren har været medvirkende til at undergrave vores sympatikonflikt, siger formand ved Byggefagenes Samvirke i Aarhus, Claus Salomon Ørskou.

Fagbevægelsen mener, at bygherren har deltaget aktivt i at bryde en blokade mod byggepladsen, som ligger i Viby

- Bygherren har også et ansvar for, at arbejdsmiljø og sikkerhed overholdes på hans byggeplads, siger Claus Salomon Ørskou. 

Læs også Skoleklasse arrangerer demonstration for udviste Seva

TV 2 | ØSTJYLLAND har tirsdag forsøgt at få en udtalelse fra både bygherren og entreprenøren, men de har ikke vendt tilbage på vores henvendelse. 

Herunder kan du høre, hvad professor ved BSS i Aarhus Christian Bjørnskov har at sige om dagens utraditionelle demonstration:

02:02 Luk video