Færre vikarer giver flere hænder i ældreplejen

Østjyske kommuner oplever et boom i antallet af ansøgere til de ubesatte stillinger i ældreplejen i forhold til sidste år.

Den økonomiske krise giver flere hænder i ældreplejen. De østjyske kommuner oplever nemlig et boom i antallet af ansøgere til de ubesatte stillinger i ældreplejen i forhold til sidste år, og det glæder ældrechef i Odder Kommune, Anne Juhl Sørensen.

- Jamen, vi får jo flere ansøgere nu, end vi har fået de seneste år. Det er et sted mellem fem og 15 til den enkelte stilling, hvor vi før var glade, hvis bare vi fik en til to ansøgere, siger Anne Juhl Sørensen til P4 Østjylland.

Og samme tendens oplever man i Århus Kommune. Her var der sidste år 117 ubesatte stillinger i ældreplejen mod kun syv i dag, fortæller sundheds- og omsorgschef Mads Gammelmark.

- Billedet er vendt. Der kan være næsten 10-15 ansøgere på et almindeligt hjælperjob, og det er jo en fantastisk situation som arbejdsgiver, fordi man så får mulighed for at vælge den rigtige, siger Mads Gammelmark.

Samtidig oplever kommunerne, at plejeassistenter og sundhedshjælpere flygter i hobetal fra vikar-bureauerne over i faste, trygge job.

Det betyder ifølge P4 Østjylland, at de østjyske kommuner nu kan ansætte mere personale for de samme penge til at passe og pleje de ældre.

- Det er en rigtig dejlig udvikling, og det er det, byrådet har bestilt, så det er vi glade for, siger sundheds- og omsorgschef i Århus Kommune, Mads Gammelmark.

Og den udmelding vækker genklang ældrechef i Odder Kommune, Anne Juhl Sørensen.

- Det kan vi sagtens genkende. Vi får langt flere, der ansøger om faste stillinger hos os - både i vores interne vikarbureau og i enheder på centrene og i hjemmeplejen, siger Anne Juhl Sørensen.

Sidste år brugte Århus Kommune 120 millioner kroner på det eksterne vikarbudget. I år er det tal reduceret til under det halve.