Færre unge begår kriminalitet

I Aarhus falder ungdomskriminaliteten fortsat, og antallet af sigtelser er nu det laveste i nyere tid

Genrefoto.

Noget tyder på, at det bliver mindre og mindre populært blandt de aarhusianske unge at begå kriminalitet.

Endnu en gang er ungdomskriminaliteten faldet. Ifølge kommunens årlige handlingsplan for ungdomskriminalitet er antallet af sigtelser blandt de 10-17 årige det laveste i nyere tid.

Kriminalitet er gået af mode

På syv år er der sket et fald i antallet af sigtede på 43 procent, mens antallet af konkrete sigtelser er faldet med 40 procent fra 1463 til 870.

- Noget kunne tyde på, at kriminalitet er gået af mode blandt børn og unge. Det er meget positivt, men vi må ikke hvile på laurbærrene, siger Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Børn og Unge, i en pressemeddelelse.

- Al kriminalitet er uacceptabelt, og både professionelle og forældre skal fortsat have blik for risikoen for kriminalitet. Det er afgørende, at vi får vendt unge rundt, hvis de er på vej i forkert retning, fortsætter han.

Færre anmeldelser

Hos Østjyllands Politi oplever de et generelt fald på otte procent i antallet af anmeldelser.

- Vi oplever i disse år en utrolig glædelig udvikling med færre unge kriminelle og samlet set et fald i kriminaliteten. Det betyder, at flere unge bliver aktive og lovlydige samfundsborgere til gavn for dem selv og for samfundet, og det skaber mere tryghed for os alle, siger politidirektør Jørgen Ilum i meddelelsen

Det betyder, at politiet i højere grad kan bruge kræfterne på at forebygge, at gruppen af unge kommer ud i kriminalitet eller fortsætter en kriminel løbebane.