Færre trafikpropper: Rejsetiden næsten halveret på Viborgvej

Nye trafiktal viser, at det er blevet markant bedre at være trafikant på Viborgvej i Aarhus

Det er især nedlæggelsen af denne gamle rundkørsel i krydset ved Tilst Vestervej og Grydhøjparken, der har skabt bedre trafikflow. Nu er der et lyskryds på stedet. Foto: Google Street View

For blot et halvt år siden indgik Viborgvej i Aarhus ofte i radioens trafikmeldinger, fordi der var køer og tæt trafik. Nu ser problemet ud til at være løst.

Trafiktal for januar og februar viser, at det både er blevet hurtigere at komme ind og ud af byen på den cirka fem kliometer lange strækning fra E45 til krydset inden ringvejen.

Rejsetiden er i den tætteste myldretidstrafik reduceret fra 15 til 8 minutter ind mod byen og fra 13 til 9 minutter ud af Aarhus.

Læs også 72-årig fisker er druknet efter sejltur i Knebel Vig

- Så markante forbedringer gør hverdagen lettere for rigtig mange virksomheder og deres medarbejdere i Aarhus. Mange trafikanter har forståeligt været frustrerede over rejsetiden på Viborgvej de seneste år, og vi er glade for, at deres store tålmodighed nu bliver belønnet, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S).

Det er ifølge kommunen særligt ombygningen fra rundkørsel til signalreguleret kryds ved Tilst Vestervej og Grydhøjparken, der har rustet vejen til bedre at kunne afvikle de store trafikmængder.