Færre står skoleret i Horsens

Elever får lov at dampe af, inden de bliver sendt op til skoleinspektøren

Ventilen er et kontaktsted for børn fra 4.-9. klasse. Tre lærere har faste vagter 24 timer om ugen, hvor de tager sig af de elever, der har været i konflikt med andre eller er i dårligt humør. Der kommer flest elever fra mellemtrinnet.

- Tidligere blev ca. 15 elever om ugen sendt op til mig på grund af konflikter. Nu er det kun en enkelt. Samtidig oplever vi også, at antallet af elever, der sendes i Ventilen, falder markant, fortæller skoleinspektør Jørn Vedel Eriksen og understreger de tre store fordele ved ordningen:

Lærerne behøver ikke at skælde så meget ud, eleverne undgår et stort nederlag i alles påsyn, og de finder ud af, hvor grænserne går.

- Nogle børn tror, vi er vrede på dem, når vi henter dem, men det er ikke tilfældet, fortæller afdelingsleder Karen Rod Sørensen.

- Vi giver først eleverne en mulighed for at dampe af, og derefter får vi os en stille og fornuftig snak. På den måde kan konflikter og dårligt humør hurtigt klinge af. Det kan også være, at der bare er brug for at gå en tur, spise den bolle man ikke fik til morgenmad eller give en håndsrækning til at få ryddet op i skoletasken, fortæller hun.

Når der ikke er elever i Ventilen, bruger lærerne tiden på forebyggende arbejde med bekymringsbørn.