Færre røver pengetransporter

Firmaerne har investeret massivt i sikkerheden

01:47

1 af 2

Morgenens væbnede røveri mod en pengetransport i Tilst ved Aarhus hører efterhånden til sjældenhederne.

Firmaerne har nemlig investeret massivt i sikkerhed, og det kan ses i statistikkerne. Antallet af røverier og forsøg på røverier mod både pengeinstitutter og pengetransporter er på landsplan faldet fra 135 i 2010 til kun 36 i 2013.

-Det virker meget professionelt

Sammen med pengeinstitutter og pengetransporter har Finansrådet investeret massivt i sikkerhed. De fleste pengebeholdere indeholder f.eks. i dag en farvepatron. Det gælder også firmaet Nokas, der står bag den pengetransport, der blev udsat for røveriet i morges.

Derfor ærgrer det også firmaets direktør, at gerningsmændene slap afsted med pengene:

- Det er rigtig ærgerligt, og vi har naturligvis diskuteret det meget i dag, og vi kan godt blive dygtigere til at fortælle om de her sikkerhedsforanstaltninger, så folk ved, at der ikke er noget at hente, siger adm. direktør i Nokas Peter Junge.

Flere interessante tip i røveri-sag

Gerningsmændene bag dagens røveri af pengetransporten er endnu ikke fundet, men vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen oplyser til TV 2 | ØSTJYLLAND, at politiet lige nu arbejder på højtryk med flere interessante tip og henvendelser, der kan være afgørende for opklaringen.

Chaufføren, der blev udsat for det væbnede røveri i morges, er blevet tilbudt psykologhjælp - og har det efter omstændighederne godt.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.

Se også et øjenvidne fortælle om morgenens røveri i tv-indslaget her.