Færre ofre for grov vold

Politiet indsats i nattelivet har virket

Færre bliver udsat for grov vold i nattelivet, og det skyldes en målrettet indsats af politiet.

Gæsterne i det østjyske natteliv kan vide sig mere sikre, end de kunne få år tilbage. Antallet af voldsepisoder er faldet markant. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I Østjylland var der i 2012 tale om 237 alvorlige eller særligt alvorlige voldsepisoder. Tilbage i 2010 var det tal helt oppe på 318. Det giver et fald på godt 25 procent. I første halvdel af 2013 har der kun været 105 tilfælde.

Målrettet indsats

Faldet skyldes ifølge politiet et skærpet indsats i nattelivet.

- Vi har sat kraftigt ind omkring vores natteliv, hvor vi i samarbejde med restauratører og dørmænd har gjort en stor indsats for at begrænse de her voldstilfælde. Vi har sørget for at få fat i voldsmændene, når de laver deres ugerninger, og laver dermed en forebyggende effekt i forhold til nye voldsforhold, siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard fra Østjyllands Politi til P4 Østjylland.

Våben er yt

En tidligere ond ånd er dermed stort set ude af billedet. Før i tiden var der ofte problemer med knive og våben i nattelivet.

-  Jeg tror, der er sket en udvikling blandt de unge, at det ikke er smart længere at gå med kniv. Og det med flaskerne er vi også ude over, fordi vi har et godt samarbejde med restauratører og dørmænd, der sørger for at rydde inde på og ude foran beværtningerne, så der ikke er mulighed for at ty til den slags, siger Jesper Bøjgaard.