Færre donerer flaskepanten

Region Midtjylland er dog ikke nærigst

 Danskerne bliver mere og mere nærige. I hvert fald når det handler om at donere penge fra tomme pantflasker til velgørende formål.

I år er der indtil videre indsamlet 3,1 milllioner kroner ind via velgørenhedsknapperne på pantautomater i Coops supermarkeder, som blandt andet tæller Kvickly, Fakta og Irma.  Det er markant mindre end både i 2010 og 2011, hvor beløbet begge år var tæt på 8 mio. kr.

Udviklingen ægrer Morten Larsen, der er projektleder hos verdensnaturfonden, der sammen med Red Barnet får glæde af pantpengene.

- Det er selvfølgelig ikke godt. Det skulle gerne være gået den anden vej. Men vi kan nok også mærke finanskrisen, siger Morten Larsen, der som dog understreger, at Verdensnaturfonden fortsat får flere penge end forventet, da man startede på projektet, siger han til DR Syd.

Hovedstaden topper listen

Ser man på, hvem der bidrager med mere flaskepant, så er det ikke overraskende Region Hovedstaden, som topper listen med bidrag på knap 1,3 millioner kroner. Eller 1,46 procent af den samlede indleverede pant.  Lige efter følger Region Midtjylland og Region Syddanmark med bidrag på 1 procent og 0,96 procent - eller lige over og under 600.000 kroner.

At regionerne placerer sig sådan indbyrdes, overrasker ikke Verdensnaturfonden.

- Billedet passer meget godt til, hvad vi generelt ser, når vi taler indsamlinger, siger Morten Larsen til DR Syd. Dansk Supermarked har også flere butikker som Føtex og Bilka, hvor man kan donere pant til velgørenhed, men Dansk Supermarked har ikke ønsket at offenliggøre, hvor meget der bliver doneret. 

Region Midtjylland har i år doneret 640.874 kroner i flaskepant.

Kilde: Verdensnaturfonden