Færgeproblem formentligt løst

To færger skal sejle mellem Jylland og Samsø, mens man venter på forsinket færge fra Grækenland.

Færgen M/F Kanhave, som skal sejle mellem Samsø og Jylland, har været forsinket ikke færre end fire gange. Og tirsdag kunne TV 2 | ØSTJYLLAND fortælle, at den atter er forsinket. Men femte gang skulle gerne være sidste gang, idet M/F Kanhave onsdag er stævnet ud fra Grækenland og har sat kursen mod Danmark.

Imidlertidig repræsenterer forsinkelsen et problem, idet færgen M/F Kyholm, som i en overgangsperiode har sejlet på ruten, skal tilbage og sejle mellem Samsø og Sjælland.

Derfor afholdt Samsøtrafikken, der er ejet af Nordic Ferry Services A/S, og Samsø Kommune tirsdag et møde. Løsningen er blevet, at de to færger Sam-Sine og Vesborg skal sejle mellem Jylland og Samsø, indtil M/F Kanhave er endeligt klar.

- Det har været en træls situation for borgere og vognmænd med al den usikkerhed, siger borgmester Carsten Bruun (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vesborg og Sam-Sine skal sejle i perioden 22. juni til 12. juli. Det er dog ifølge Carsten Bruun muligt, at M/F Kanhave kommer til at besejle ruten før den 12. juli.