Færgefolk hilser snak om ny forbindelse velkommen

Politikerne på Samsø åer åbne for en ny færgeforbindelse mellem øen og Aarhus. Folkene bag Samsø Expressen er positive

De borgerlige partier på Samsø vil i dialog med Aarhus Kommune om en ny fælles færgeforbindelse som erstatning for Samsø Expressen.

Foreningen bag rederiet er åben over for ideen. Også fordi en ny færge vil kunne indfrie ønsket om helårsdrift mellem øen og Aarhus.

- Vi ønsker ikke at drive rederi, hvis de gerne vil det. Det giver mening, at andre skal drive det. Vi har ikke forstand på det og kræfter til det, men er gået forrest for at vise behovet for forbindelsen, siger talsmand for Samsø Expressen, Hans Christian Hesseldal, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

01:58

VIDEO: På Samsø snakker mange om mulighederne for at få en helårsfærge. Se en video fra februar her.

Luk video

Han og mange andre øboere ønsker en helårsfærge direkte mellem Samsø og Aarhus hele året rundt, og det vil formentlig kun være muligt med et større kommunalt samarbejde. 

Udover de borgerlige partier er også den socialdemokratiske borgmester, Marcel Meijer, positiv over for en ny forbindelse, men intet er endnu fastlagt. Lokalpolitikerne på Samsø vil først gå i dialog med kollegerne i Aarhus.

Læs også Samsinger starter indsamling: Vi vil have Aarhus til at hjælpe

- For os ændrer det her ikke noget endnu. Vi håber stadig at sejle til sommer, og det arbejder vi på sammen med banken at finde midlerne til, siger Hans Christian Hesseldal.

I Aarhus Byråd er både Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative umiddelbart positivt stemt for ideen om at indgå i dialog om en fælles færgeforbindelse. Det fortæller DR Østjylland.