Færgebrand bliver undersøgt

Chauffør mistænkt i 23 år gammel brandsag

Norsk politi har valgt at gennemgå sagen om branden på færgen Scandinavian Star tilbage i april 1990.

Siden dengang har den aarhusianske chauffør Erik Mørk Andersen været mistænkt for at stå bag branden, som kostede 159 mennesker livet, deriblandt hans eget.

23 år efter lykkedes det tidligere i år for en privat efterforskningsgruppe at føre beviser for, at det ikke kan have været Erik Mørk Andersen, som stod bag branden.

Det er den efterforskning, som gruppen har lavet, der nu får det norske politi til at gennemgå sagen igen.

- Vi har etableret en arbejdsgruppe bestående af sagkyndige efterforskere fra Oslo Politi, kriminalpoliti og økonomisk kriminalitet. Arbejdet vil fortsætte, indtil nytår, og så vil komme med deres anbefaling, om der skal åbnes en ny efterforskningssag, siger politimester Hans Sverre Sjøvold til VG.

Renset sin mands navn

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidligere kunne fortælle, hvordan den 23 år lange sag har påvirket Erik Mørk Andersens enke, Jette Andersen. Hun har oplevet både tilråb og fysisk vold, fordi folk mente, hun var "morderens hustru".

Hendes advokat Erling Andersen er nu glad for, at det norske politi vil se på sagen igen.

- Hun har ment i alle årene, at hendes mand har været uskyldigt udpeget til dette. Ikke desto mindre har hun levet med konsekvenserne af, at han har været udpeget som den eneste mulige mistænkte bag branden. Det har påvirket hende alvorligt, og også hendes søn, der har været mødt med ord om, at "din far dræber børn" og så videre. Sådan en undersøgelse vil betyde meget, meget for hende. Det er der ingen tvivl om, siger Erling Hansen, Jette Andersens advokat, til VG og fortsætter:

- Baseret på undersøgelserne, som gruppen har lavet, så er vi overbeviste om, at han vil blive renset.