Færge-kaos fortsætter

Ny færge får heller ikke navn på fredag

Det farce-agtige forløb omkring navngivningen af den nye Samsø-færge når nu nye højder, efter at det tyske værft  i Hamburg har meddelt, at det med henvisning til aftale med rederiet Clipper, desværre må aflyse den planlagte navngivning i Hamburg på fredag.

Den overraskende aflysning kommer efter at en større delegation Samsø Linien allerede én gang forgæves har været i Hamburg for at navngive skibet, og efter at der er udsendt et omfattende program og invitation til en række lokale honoratiores til et nyt arrangement på fredag.

De skulle overvære en festlighed i forbindelse med navngivningen og efterfølgende middag og overnatning i Hamburg.

Strid om ekstraregninger
TV 2 | ØSTJYLLAND erfarer, at aflysningen skyldes en strid mellem værftet og Færgen A/S om betaling af en række ekstraregninger fremkommet i forbindelse med Søfartsstyrelsens godkendelse af færgen på værftet i Hamburg.

Rederiet Clipper er i øvrigt via ejerskabet i det halvstatslige "Færgen A/S" i strid med Samsø Kommune om betalingen af nye færgelejer til skibet - en strid, der foreløbig har medført, at færgen ikke bliver indsat på Samsø-ruten foreløbig.

Senest har det socialdemokratiske folketingsmedlem Kirsten Brosbøl kraftigt opfordret transportminister Henrik Dam Kristensen til at gå ind i den efterhånden noget kaotiske sag. 

Det oplyses, at færgen senere vil blive navngivet i Danmark.