Færge indstiller sejlads

Storm: Afgange mellem Hou og Samsø aflyses

Ane Læsø er i øjeblikket indsat som erstatningsfærge, da leveringen af den nye Samsøfærge er blevet udskudt. Foto: Tomasz Sienicki

Uvejret er på vej mod Østjylland, og selvom stormvejret ikke bliver lige så kraftigt som først antaget, har Samsø Rederi valgt at indstille sejladsen fredag aften.

Dermed sejler den sidste færge fredag fra Samsø klokken 17.40 med ankomst i Hou klokken 18.55.

- Det betyder, at vi aflyser tre afgange i aften, siger Carsten Kruse, der er færgedirektør i Samsø Rederi.

Rederiet har valgt at sætte færgen på "pause" i Hou, fordi den er bedre beskyttet mod vind og vejr der, end i havnen på Samsø.

Se: Alexander tabte pusten

- Vi har til gengæld lavet en ekstra afgang i nat, der er gratis for passagererne. Her sejler vi fra Hou tidligst klokken 01.00, så der kan folk komme over til Samsø, siger Carsten Kruse.

Det er endnu uvist, hvornår færgen præcist sejler i nat, da det kommer an på vejret, men ifølge Carsten Kruse bliver det tidligst klokken 01.00.

De personer, der har booket en plads på en af de aflyste afgange, er alle blevet ringet op af rederiet med information omkring de ændrede rejsetidspunkter.

Det er fortsat erstatningsfærgen Ane Læsø, der sejler på ruten, da leveringen af den nye samsøfærge er blevet udskudt. Den nye færge forventes sat ind på ruten senere i december.