Fængslet i Horsens finder ny direktør bag murene

Astrid Søes Poulsen er ny direktør for fængselsmuseet i Horsens

Kulturinstitutionen Fængslet i Horsens har fundet sin nye direktør. Og ledelsen er blevet bag murerne, hvor valget er faldet på Astrid Søes Poulsen.

44-årige Astrid Søes Poulsen har det seneste års tid været kommunikationschef i Fængslet, men den 1. januar 2017 sætter hun sig i direktørstolen på museet i det gamle Horsens Statsfængsel. Det oplyser Fængslet i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

- Vi er i bestyrelsen meget glade for, at vi med Astrid Søes Poulsen har fundet den chef, som kan løfte Fængslet op på de næste trin. Astrid er både en dygtig strateg og kommunikator. Derudover har hun allerede i sit virke på Fængslet vist forrygende gode evner til at samarbejde med det meget brede felt af interessenter og samarbejdspartnere inden for erhverv, kommunikation og kultur, som er så vigtige for Fængslets videre udvikling, siger Henning Nørbæk, næstformand i Fonden Fængslets bestyrelse, der de seneste måneder har siddet som konstitueret direktør for Fængslet, efter Claus Pettersson fratrådte tidligere på året.

Læs også 26.000 købte Rammstein-billetter på fem timer

Astrid Søes Poulsen er cand.mag. i nordisk sprog og litteratur og filosofi fra Aarhus universitet, og hun har tidligere arbejdet som kommunikationschef i advokatkæden Advodan.

- 2017 bliver et travlt år, og der er store ambitioner for Fængslet fra både bestyrelsens og byrådets side. Med Astrid som direktør er bestyrelsen sikre på, at vi har den profil i spidsen for Fængslets organisation, som kan sikre den videre udvikling af byens fremtrædende brand, siger Henning Nørbæk.

I 2017 åbner fængselsmuseet blandt andet sin udstilling om flugtkongen Carl Lorentzens tunnel, ligesom der skal være Rammstein-koncert, krimimesse, middelalderfestival og en masse andet på adressen i Horsens.

Astrid Søes Poulsen er født og opvokset i Horsens, og hun bor fortsat i byen sammen med sin familie, der tæller mand og to døtre.

02:21

VIDEO: I 2017 åbner Fængslet sin udstilling om flugtkongen Carl Lorentzens tunnel, som han brugte til at stikke af fra fængslet i 1949 efter 11 måneders arbejde med at grave den. Se meget mere om det i videoen her fra oktober i år.

Luk video