Fængslet får 2,5 mio. kr.

Får millioner i støtte til udvikling

Fængslet i Horsens modtager 2,5 millioner kroner fra Realdania til at støtte den fortsatte udvikling.

Pengene skal blandt andet bruges til en bygningsgennemgang og en teknisk og arkitektonisk forundersøgelse af hele fængselskomplekset.

- Vi har i mange år arbejdet for at gøre Fængslet til en bærende kulturinstitution i Horsens. I efteråret blev vores indsats belønnet, da Horsens Kommune købte Fængslet af Freja ejendomme. Nu følger Realdania trop med en bevilling, der gør det muligt at foretage de analyser, der skal til for at udvikle Fængslet til en god forretning, siger Poul Ulsøe, der er formand for Fonden Fængslet, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Samtidig får vi arkitektonisk rettesnor, så vi kan tage hånd om bygningernes unikke kulturshistoriske værdier. Det er en god julegave til alle i Horsens, der har arbejdet for at få Fængslet op at stå.

I Realdania er de glade for at være med til at fremtidssikre Fængslet.

- Det er et kerneområde i Realdanias strategi at skabe nyt liv og bæredygtighed i de ældre bygninger rundt omkring i Danmark, der ikke længere bruges til de oprindelige formål. Fængslet er et rigtig godt eksempel på et sted, hvor den revitalisering er lykkedes. Realdania vil gerne med vores bidrag være med til at sikre, at et godt initiativ og en etableret kulturinstitution kan blive endnu bedre og mere fremtidssikret, siger direktør i Realdania, Hans Peter Svendler.

Fængslet i Horsens fungerer som et museum, og derudover bliver der afholdt koncerter, middelalderfestival, krimimesse, cykelløb og andre arrangementer på stedet.