Fængslet efter dødsulykke

Påkørte 17-årig med høj promille

Retten i Randers har varetægtsfængslet den 37-årige mand, der søndag var skyld i en trafikulykke, der kostede en 17-årig pige livet.

En 37-årig mand, der søndag påkørte og dræbte en 17-årig pige i Nimtofte på Djursland, blev mandag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. Grædende fortalte han, hvordan han prøvede at genoplive den nu afdøde pige. Det skriver bt.dk.

I retten var han iført en rød- og blåternet skjorte, jeans og mørkeblå sko. Han havde været til fest med blandt andre sin bror dagen før, hvor han havde drukket mere end ti øl. Alkoholen kunne stadig måles i blodet på ham, da han satte sig bag rattet søndag. Promillen målte nemlig 1,37 efter ulykken på politiets alkometer.

Ingen kontrol over bilen

Den 37-årige mand, der til daglig er lærer og har kone og børn, fortalte, at han kørte cirka 70 kilometer i timen, da ulykken skete lige efter en blød kurve på Kolstrupvej i Nimtofte. Han ramte den 17-årige og en anden teenagepige.

- Efter svinget forsøger jeg at bremse, men åbenlyst har jeg ikke bremset tilstrækkeligt. Jeg har ikke kontrol over bilen og ser dem alt for sent. Den ene pige rammer jeg med forenden af bilen, og den anden rammer jeg med siden af bilen, forklarede han ifølge bt.dk.

Efter ulykken ringede den 37-årige selv 112, og flere personer kom efterfølgende til ulykkesstedet.

- De begynder at give den ene pige hjertemassage, og da jeg er færdig med at snakke, giver jeg hende mund til mund, sagde den 37-årige.

Han erkendte, at han aldrig skulle have sat sig bag rattet søndag formiddag. Men SMSer fra hustruen, der spurgte, hvornår han kom hjem, gjorde, at han begik sit livs fejltagelse.

- Jeg er så åndssvag, at jeg sætter mig ind i bilen bagefter. Jeg er træt og kan godt mærke, at min funktionsgrad er nedsat, sagde manden.

18-årig fortsat indlagt

En række familiemedlemmer til den 37-årige var også mødt op i retten, og de virkede både rystede og kede af det, lyder det fra bt.dks reporter på stedet.

Den tilskadekomne - en 18-årig pige fra Ryomgård - var klokken 10 mandag formiddag stadig indlagt på intensiv afdeling på regionshospitalet i Randers, men er uden for livsfare. Hun brækkede en album, fik en mindre knæskade og pådrog sig en hjernerystelse ved ulykken.

- Hun husker ikke andet, end at hun forsøger at undvige en rød bil, lød det fra anklageren.

Den 37-årige mand blev efter mandagens grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger indtil 29. juli. Han kærede ikke kendelsen, men tog i stedet til slut ordet:

- Jeg er meget, meget ked af, at jeg har ødelagt et liv. At jeg har taget et liv. Jeg er ked af det på familiens vegne. Jeg er også ked af det på min egen families vegne. Jeg ved godt, at det ikke retter op på noget som helst.