Fængselsmuseet vinder pris for sin teknologi

Fængselsmuseet i Horsens har sammen med samarbejdspartnerne Kvorning design & kommunikation samt AV-huset vundet international pris

Foto: Nicolai Perjesi

Foto: Nicolai Perjesi

Foto: Nicolai Perjesi

1 af 3

Den internationale InAVation Award 2016 i kategorien 'Most inAVative visitor attraction' gik i år til Fængselsmuseet i Horsens og deres samarbejdspartnere Kvorning design & kommunikation samt AV-huset.

Prisen går til det oplevelsessted eller museum, der er bedst til at anvende lyd- og billedteknologi på en god måde.

- Vi har arbejdet rigtig meget med AV-teknologien, fordi vi har brugt den til at befolke fængslet igen, og nu har vi bragt fængslet tilbage til live. VI har brugt den ret bevidst, og det er da helt fantastisk, at vi nu har fået den her pris, siger museumschef hos Fængselsmuseet Anne Bjerrekær til tv2oj.dk.

Flugtkongen fra Horsens

Med i opløbet var også store udstillinger i blandt andet Auschwitz-museet, som har langt større budgetter, og det gør stoltheden over prisen endnu større.

- Dem har vi slået, og det er en enorm cadeau. Vi har ikke fået begrundelsen endnu, men vi tror alle sammen, at det er fordi, det ikke er teknologi for teknologiens skyld. Vi har et budskab, vi vil ud med, siger Anne Bjerrekær.

Hun kalder prisen for AV-teknologiens Oscar, og tror at det kan skaffe lidt ekstra besøgende til museet - især blandt kendere af faget.