Fælles nervøsitet til katteudstilling

Både kat og ejer er spændte, når de firbenede skal bedømmes. Sådan er det i hvert fald for Peter Hedegaard og hans perserkat

04:26

1 af 2

For nylig var der en stor konkurrence for katte og deres entusiastiske ejere hos Århus Firma Sport. TV 2 | ØSTJYLLAND var med og fulgte nogle af deltagerne. En af dem var Peter Hedegaard, der er en af de nyere katteavler i feltet.

Han avler perserkatte sammen med sin kone og har gjort det i knap halvandet år.

International katteudstilling: i Aarhus: Håber på 800 gæster

- Herude er de rigtig gode til at hjælpe en i gang, så det er dejligt, fortæller Peter Hedegaard, inden han netop modtager hjælp fra en af de andre katteelskere.

Det er Tove Asker Olsen fra Dianalund på Sjælland, som klipper Peter Hedegaards firbenede ven omkring øjnene.

Får rigtig god bedømmelse

- Det tæller meget i konkurrencen, at man fremhæver de runde øjne, forklarer Tove Asker Olsen.

I løbet af sådan en konkurrence er der en hel masse forberedelse, inden katten skal bedømmes af dommerne. Men for Peter Hedegaard viste det sig i første omgang at være sliddet værd.

Hittekatte hitter

- Han fik fine bedømmelser, hvor dommerne roste kroppen, øjnene og pelsplejen. Dommeren var rigtig sød og var god til at rose og komme med konstruktiv kritik, lyder det fra Peter Hedegaard efter første bedømmelse.

Senere skal katten og ejeren i aktion igen, hvor en flot bedømmelse kan føre til en tur på scenen.

Du kan se et indslag med Peter Hedegaard og perserkatten øverst i artiklen.

Klippet er fra programmet Livet + det løse, som du kan se på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften kl. 19.50 eller lige her på vores hjemmeside.