Fælles mad knækker kræsenpinde

Frokosttilbud i daginstitutioner i Århus får selv kræsne børn til at guffe i sig. Snart er der også varm mad til børnene i resten af Østjylland.

Regeringens omstridte frokosttilbud har skubbet de hjemmesmurte klemmer af menukortet og fået ellers kræsne børn til at spise lystigt løs - lige fra marinerede sild til hønsesalat med ærter - i sig. Det skriver dagbladet Urban.

I Århus Kommune, hvor den obligatoriske madordning trådte i kraft for tre uger siden, har lederne - i flere af de børnehaver Urban har kontaktet - oplevet, at skepsis er blevet forvandlet til nysgerrighed rundt om institutionens spiseborde.

- Mange af børnene ender med at spise noget af det, de ikke troede, de kunne lide. De bliver helt klart udfordret - men smager på maden. Og så sent som i sidste uge oplevede jeg en dreng, som udbrød, 'det her smager bare godt' om en sildesalat, han først havde nægtet at røre, siger Vibeke Horup, pædagogisk leder af Legehuset i Brabrand, til Urban.

I øjeblikket er det kun børnene i de århusianske daginstitutioner, der bliver tilbudt madordninger. Regeringen har dog vedtaget, at madordningerne skal indføres i alle landets kommuner i løbet af de kommende år.