Fældet af SMS-besked

Ansatte flygtede fra flammerne under påsat brand

Bageriet på Grimhøjvej, som brændte ned den 21. maj 2011.

En SMS blev afgørende bevis, da et nævningeting ved Retten i Aarhus fredag slog fast, at to 20-årige mænd står bag branden i et bageri på Grimhøjvej i Brabrand i maj 2011. Det skriver jyllands-posten.dk.

I SMSen står der "Kan du huske det, der skete i Aarhus? Bare sig, du var sammen med din onkel og slet denne her besked". SMSen var sendt fra den ene, som blev anholdt kort efter, men løsladt igen, til den anden dømte nogen tid efter branden.

Retten gav den ene anbringelse på en institution, da han ikke er egnet til straf, mens den anden fik et år og ni måneder bag tremmer.

Den påsatte brand bragte tre ansatte i fare, da de lå og sov i bageriet, men de slap uskadt fra flammerne. De overnattede i lokalet, fordi bageriets ejer mente, at en eller flere gerningsmænd tidligere havde forsøgt at sætte ild til stedet nogle dage tidligere.

Har erkendt tiltalen

Anklageren havde krævet, at de to 20-årige blev dømt for alvorlig brandstiftelse, hvor de kunne ende i fængsel i op til ti år, men det afviste retten.

- Retten lagde vægt på, at de tiltalte ikke havde intentioner om at bringe andres liv i fare, fordi de ikke vidste, at der lå tre personer og sov i bageriet, siger forsvarsadvokat Troels Lind Pedersen til Jyllands-Posten.

Hans klient, som fik anbringelsesdommen, har erkendt tiltalen, mens den anden hele tiden har nægtet sig skyldig. Sidstnævnte accepterede dog dommen, men anbringelsesdommen er anket, fordi forsvareren ønsker en behandlingsdom i stedet.