Få et indblik i Wammens dag

Tidligt op og en frokost med Thorkild Simonsen er blandt programpunkterne for Nicolai Wammen (S) på valgdagen

Ved seneste folketingsvalg var han Østjyllands stemmesluger nummer et. Med 32.119 personlige stemmer var han klart den kandidat, der fik flest personlige stemmer i Østjyllands Storkreds i 2011.

I dag, torsdag på valgdagen, har han været oppe siden klokken 6.00, fortæller socialdemokraternes Nicolai Wammen.

- Jeg står ved Aarhus Banegård og deler materiale og en lille snegl ud til de morgenfriske vælgere, siger Nicolai Wammen til tv2oj.dk.

Se: Valg-highfives fra Alternativet

Nicolai Wammen siger, at det ikke er en rigtig valgdag for ham, hvis han ikke har stået på Aarhus Banegård. Senere står den på en god frokost med en gammel kending.

- Jeg har inviteret Thorkild Simonsen til frokost på Rådhus Kaféen for at sige tak for hjælpen. Det er imponerende, at en snart 89-årig mand har været ude og dele roser ud for mig igennem en hel valgkamp, siger forsvarsministeren.

Herefter går turen mod Christiansborg, hvor han skal mødes med statsminister Helle Thorning-Schmidt og nogle af regeringens øvrige ministre.

Se: Her klargøres stemmesedlerne

For Nicolai Wammen har nemlig allerede stemt.

- Jeg brevstemte på rådhuset, og jeg vil godt sige så meget, som at jeg stemte personligt, og at det var på en socialdemokrat, griner han.

I en travl valgkamp er det nok de færreste politikere, der får set så meget til familien, som de måske burde og gerne ville. Det gælder også den tidligere Aarhus-borgmester.

- Jeg følger valgresultatet hjemme foran tv'et sammen med familie og gode venner, inden jeg tager mod Christiansborg. De har ikke set mig meget i de her tre uger, men jeg har en sød kæreste, der har lovet, at hun laver aftensmad, siger Nicolai Wammen.

Efter en let aftensmad bliver det så afsted til Christiansborg igen for at bearbejde valgresultatet - uanset om det fører til Lars Løkke Rasmussen eller Helle Thorning-Schmidt som statsminister.