Få en ny hofte - og tag hjem

Tilbyder ny operation til hoftepatienter

Foto: Colourbox

Tre nøglefigurer i pilotprojektet om "sammedagshofter": Ledende overlæge Søren S. Mikkelsen omgivet af den lægefaglige og den sygeplejefaglige projektleder - Laimonas Bendikas og Birgitte B. Skovgaard. Foto: Hospitalsenhed Midt

1 af 2

På Regionshospitalet i Silkeborg er det nu muligt at få en ny hofte og forlade sygehuset mindre end 12 timer efter, at operationen gik i gang.

Regionshospitalet har fået 20 patienter til at deltage i en videnskabelig pilottest af metoden.

Den nye metode kaldes "sammedags-hofter" og indgår som et fast element på operationsprogrammet på sygehuset.

Idéen til det hurtige patientforløb fik ledende overlæge Søren S. Mikkelsen fra nogle patienter. Idéen passede godt sammen med den nyeste viden om, at patienterne har bedst af at komme hjem fra hospitalet, så snart det er forsvarligt.

Center for Planlagt Kirurgi i Silkeborg vurderer, at hver fjerde patient med operationskrævende slidgigt i hoften kan gennemføre sammedagsforløbet. Det kræver blandt andet, at der er en person, som kan støtte patienten.

- Vi er stolte af at være først i Danmark til at udbyde netop denne type forløb, som er banebrydende inden for den tungere del af det ortopædkirurgiske felt. "Sammedags-hofter" bliver et stærkt supplement til vores i forvejen store palet af ortopædkirurgiske patientforløb, som faktisk er tilgængelige for patienter i hele landet, siger ledende overlæge Søren S. Mikkelsen fra Center for Planlagt Kirurgi i Silkeborg i en pressemeddelelse.