Få behandlet sår i sofaen

Kommuner vil tilbyde behandling i hjemmet

Foto: Colourbox

Patienterne skal spare tid på behandling og have et nemmere sygdomsforløb.

Derfor har kommunerne i Horsens, Odder, Skanderborg og Hedensted indgået et samarbejde med Hospitalsenheden Horsens om at tilbyde behandling i hjemmet til patienter med sår.

Det betyder, at patienterne ikke længere skal møde op på hospitalet til rutinekontroller, men kan få tilset eller behandlet sår af hjemmeplejen.

En af de nye fremgangsmåder er, at hjemmesygeplejersken tager et billede af såret med en mobiltelefon og sender billedet til hospitalet, som efterfølgende kan vurdere såret og vejlede sygeplejersken i forbindelse med behandling.

Ifølge oversygeplejerske Birgitte Bigom fra Ortopædkirurgisk Afdeling på Hospitalsenheden Horsens vil det særligt gavne de ældre patienter:

- For dem gør det en stor forskel, at de ikke løbende skal ind på hospitalet men kan blive i hjemmet og få den samme type behandling.

Udover de ældre patienter vil det også blandt andet været patienter med diabetes eller dårligt blodomløb, som typisk vil gøre brug af det nye behandlingstilbud.

Patienterne slipper dog ikke helt for at møde op på hospitalet, fortæller oversygeplejerske Birgitte Bigom. Det første sår skal tilses på hospitalet, inden hjemmebehandlingen kan sættes i gang.