Everything comes to an end: Sidste hjemmekamp for Kjartan

AC Horsens-topscoreren Kjartan Finnbogason spiller fredag sin sidste hjemmekamp, efter fire sæsoner hos De Gule

06:41

VIDEO: Se interviewet med Kjartan Finnbogason her.

Islandske Kjartan Finnbogason har to kampe tilbage i AC Horsens' gule trøje. Den næste bliver hans sidste på hjemmebanen efter fire målrige sæsoner under Bo Henriksen.

Og han får et brag af en afskedskamp. På et udsolgt CASA Arena skal den 31-årige angriber på fredag forsøge at stikke en kæp i Brøndbys guldhjul. 

Brøndby plejer at fylde udebaneafsnittet helt op, når de kommer til Horsens. På fredag får de en hel langside at boltre sig på. Foto: Henning Bagger - Scanpix

- Det er jo super. Nu har jeg været her i snart fire år, og jeg har haft det fantastisk. Det er gået én vej, og det har været opad, lyder det fra Kjartan Finnbogason, der faktisk ikke har skænket det en tanke, at han fredag for sidste gang skal optræde i den gule Horsens-trøje på hjemmebanen.

- Puh, det har jeg slet ikke tænkt på. Der bliver sikkert nogle blandede følelser. Nogle mærkelige følelser. Det ved jeg ikke endnu. Men everything comes to an end, så det er i hvert fald en fed sidste kamp at spille. Det bliver sjovt, men på samme måde bliver man måske også lidt ked af det, siger han.

Læs også AC Horsens-profil glæder sig til udsolgt fodboldfest

- Da jeg kom her i 2015, der skulle vi sige farvel til nogle mennesker hver anden dag. Om det var hernede på (spiller-, red.) gangen eller oppe i den lounge, som vi havde engang. Siden da har det bare været en sindssygt fed rejse. Jeg har lært nogle mennesker at kende, som jeg håber at holde kontakten med resten af mit liv.

- Bo har gjort mig til den, jeg er

Kjartan Finnbogason kom til AC Horsens i september 2014, og under hele ophold på Langmarksvej i Horsens har træneren heddet Bo Henriksen. Og han har betydet utroligt meget for den islandske målslugers karriere.

- Jeg har lært så meget af Bo. Han har gjort, at jeg har fået et nyt syn på livet og på fodbolden, og han har helt klart gjort mig til den spiller, jeg er i dag. Og det skal jeg tage en snak med ham om, når vi måske tager en øl sammen, så skal jeg få sagt de ting, jeg synes.

- Han er fantastisk, og han er god til at samle folk og få det bedste ud af hver enkelt spiller. Og det kan vi se nu, hvor vi ligger i mesterskabsspillet. Det er jo fuldstændigt vanvittigt, at det kan lade sig gøre.

Bo Henriksen har selv udtalt, at hans meget udfarende og entusiastiske stil godt kan slide på spillerne, og den betragtning er Kjartan Finnbogason enig i.

- Er det ikke sådan, at når man mister noget, er det først der man opdager, hvad man havde?, siger islændingen med et smil, inden han fortsætter.

Er det ikke sådan, at når man mister noget, er det først der man opdager, hvad man havde?

Kjartan Finnbogason om Bo Henriksen

- Jo, han suger meget energi. Men han giver også sindssygt meget energi fra sig selv. Og det kan vi se hver eneste dag, når han kommer grinende ind af døren. Han er helt speciel. Jeg er ikke træt af ham, det er ikke sådan, det er, men det kan godt være, at det ville være lidt op ad bakke, hvis det var ti år, 

Kjartan Finnbogason fejrer sin udligning til 1-1 i kampens sidste minut i Superliga-kampen mellem AC Horsens og AGF i februar. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Fremtiden endnu ikke på plads

Når sæsonen er færdigspillet, er Kjartan Finnbogason samtidig færdig som AC Horsens-spiller. Hvad der så skal ske, det har han dog ikke på plads endnu.

- Nu kommer der noget nyt. Hvad det bliver, det ved jeg ikke. Så først vil jeg gøre arbejdet færdig. Vi har stadig to kampe tilbage, to virkelig fede kampe. Så det er sjovt.

Kjartan Finnbogason og AC Horsens får ikke kun afgørende indflydelse på mesterskabskampen i fredagens kamp mod Brøndby. Sæsonen lukkes nemlig med et besøg hos de andre guldaspiranter, FC Midtjylland, mandag den 21. maj.

Bo Henriksen var gæst i tirsdagens udgave af Fodbold med Horup. Se hele udsendelsen herunder. 

59:37

FMH uge 20: Rasmus Bertelsen og Bo Henriksen.

Luk video