Eva om øko-mad på plejehjemmet: Den fås ikke bedre

I Silkeborg Kommune er det blevet de ældres tur til at spise økologisk

02:07

Til frokost bliver der serveret stegt kylling og kartofler på Virklund Plejecenter i Silkeborg.

Både overlår og kartofler er økologiske.

- Vi er over 60 procent økologiske herude, siger Hanne Løvbjerg, der er Lokalleder på Virklund Plejecenter.

Beboerne er tilfredse med maden.

- Maden er god. Den fås ikke bedre. Vi kan ikke lave det bedre selv, siger Eva Johansen, der bor på Virklund Plejecenter.

Menuen står på stegt kylling og kartofler på Virklund Plejecenter i Silkeborg. Maden på plejecentret er 60 procent økologisk.

I 2014 eksperimenterede man med at servere økologisk mad i daginstitutionerne. Det blev så stor en succes, at det nu er blevet de ældres tur.

Målet er, at der skal serveres 30-60 procent økologisk mad i plejecentrene i Silkeborg Kommune inden udgangen af 2018.

- Det er vigtigt for især miljøet. Men det er også vigtigt for spisekvaliteten. For når man giver maden noget fokus, så bliver madkvaliteten højere, siger Maj Majgaard, der er kostfaglig konsulent i Silkeborg Kommune.

Læs også Demente Per bag hegn: Vil sgu være ked af at gå på motorvejen

Plejecentrenes køkkenpersonale vil blive uddannet i at købe og sammensætte sunde og økologiske. Det skal gøres uden at bruge flere penge.

- Det kan lade sig gøre ved at have kompetent personale, der ved, hvad det er, de køber ind, og hvordan de planlægger måltiderne henover en periode, siger Hanne Løvbjerg.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om Virklund Plejecenter, der er begyndt at servere økologisk mad for beboerne.